Ludmila Engquist bötfälls för dopingsmugglingen

(Drugnews/SL)
STOCKHOLM Ludmila Engquists dom för smuggling, innehav och bruk av dopingpreparat blir 80 dagsböter på sammanlagt 20 000 kronor. Åklagaren har i strafföreläggandet gett henne ett strängare straff för att hon missbrukat sin ställning som föredöme inom idrotten.

”Ungdomar förlorar lätt sina visioner när de ser att en världsstjärna av Ludmilas mått fuskar. Dessutom vet jag vet att människor kommer att åberopa det här i rätten, hävda att alla tar anabola steroider när en sån tjej som Ludmila gör det”, säger kammaråklagare Gunnar Fjaestad till Aftonbladet.
De beslag av bland annat kanyler och sprutor med rysk text som gjordes vid tullkriminalens husrannsakan i paret Engqvists hem har åklagaren valt att inte ta med.
Ludmila Engqvist har nu ett par veckor på sig att godkänna strafföreläggandet. Gör hon inte det så drar åklagaren fallet till rättegång.

I förhören med tullkriminalen, som Expressen tagit del av. uppger Engqvist att hon ville avbryta bobåkarkarriären, men fortsatte för att göra maken Johan glad. När resultaten uteblev, rädslan att åka ökade och självkänslan dalade köpte hon vid ett besök i sitt forna hemland Ryssland i somras preparat innehållande bl a anabola steroider. Hon smugglade ut ett 50-tal kapslar och tog i höstas fem-sex av dem innan hon avslöjades efter ett dopingtest i Norge.

Läs mer i Drugnews:
Ludmila stängs av efter dopingbekräftelsen
Idrottsförebilden Ludmila erkänner dopingfusk

Etiketter:

Annonser