Legaliseringsstrategin av droger lagd i Bryssel

(Drugnews/SL)
BRYSSEL Vid drogliberala seminariet i EU-parlamentets lokaler i Bryssel nyligen slöts en transatlantisk axel mellan organisationer som försöker underminera FN-konventionerna mot narkotika. “De är välorganiserade och tycker det är en mänsklig rättighet att få knarka“, säger till Drugnews Katarina Cnattingius, Föräldraföreningen mot narkotika i Täby, som bevakade konferensen.

En gury i drogliberala kretsar, professorn emeritus Arnold Trebach från USA, hyllade den omdiskuterade tillställningen.
“Jag är förtjust bortom all beskrivning att få vara hos er här idag och öppna den här historiska konferensen, som utgör början på en ny, djärv internationell kampanj för att revidera eller avskaffa de större internationella överenskommelserna som möjliggör förbudet mot narkotika“, sade han.

Och han anser att USA:s krig mot narkotika är bevis för att förbudslinjen misslyckats att bemästra missbruksproblemen.
“Förbudet mot narkotika är ett monster“, sade han och tillade att han är för en total legalisering av narkotika. “Inklusive PCP och crack!“

Trebach, som i Bryssel valdes till ordförande i den återupplivade organisationen International Antiprohibitionist League, fick mothugg av föräldraföreningar som tagit sig in på mötet.
“Vi behöver inga amerikanska knarkgangsters i Europa. Unga behöver kärlek och utbildning, inte PCP och crack“, sade de enligt Hassela Nordic Network.

Resolutionen från de nio organisationer som protesterat mot det drogliberala mötet i EU-parlamentets lokaler (som i en kurra-gömma-lek plötsligt gick under beteckningen “Liberala gruppens gruppmöte“) retade gallfeber på arrangörerna.
“De retade sig på att vi uppmärksammat att deras försök att underminera FN-konventionerna mot narkotika också medför att Barnkonventionen måste ändras. De hade inte tänkt på det, vilket minskar deras chanser att förmå någon regering föreslå en ändring“, säger till Drugnews MaLou Lindholm, aktiv i Hasselrörelsen och tidigare EU-parlamentariker.

Men drogliberalernas träff i Bryssel har fört dem närmre samman på båda sidor Atlanten. Och nu är strategin att lobba intensivt mot organisationer, politiker och regeringar inför FN-mötet i april i Wien. Flera nya träffar är inplanerade innan dess, närmast i Tirana i Albanien 31 oktober till 3 november, därpå ett i mexikanska Mérida 12-15 februari nästa år. Ytterligare träffar är planerade i Europa, Kanada och USA.

• Legaliseringsförespråkarna har redan tagit fram ett förslag till resolution inför FN-mötet för att förändra de konventioner som utgör ryggrad i de flesta länders narkotikapolitik i världen.

Läs mer i Drugnews:
Andra narkotikastriden i EU-parlamentets lokaler

Etiketter:

Annonser