Legal marijuana avvisades av USA-väljare

(Drugnews/SL)
WASHINGTON Legaliseringsförslag av cannabis tillbakavisades av de amerikanska väljarna i Nevada, Ohio och Arizona på tisdagen. Omröstningarna gjordes i samband med USA-valet till Representanthuset och Senaten där republikanerna vann majoritet.

Medborgarna i flera delstater hade möjlighet att ta ställning till andra frågeställningar vid sidan om makten i de amerikanska parlamenten. I Nevada och Arizona gav väljarna ett rungande nej till marijuana, rapporterar Hassel Nordic Network.

I Nevada tillbakavisades förslaget att avkriminalisera och tillåta innehav och användning av upp till 85 gram marijuana för personer över 21 år. I Arizona fick förslag om att legalisera rökning av s.k. medicinsk marijuana kalla handen. I Ohio hade föreslagits att narkotikaåtalade skulle få behandling istället för fängelse.

I San Francisco kommun stödde dock en majoritet av väljarna förslag om att kommunen ska tillhandahålla marijuana för patienter som använder drogen som medicin. Vilket för närvarande omkring 3 700 invånare där har tillstånd till, enligt San Francisco Chronicle.

I flera amerikanska delstater har cannabis bland andra smärtstillande effekter för exempelvis cancer- och aidspatienter prövats i olika försök.

Läs mer i Drugnews:
Senatkommitté i Kanada vill legalisera cannabis
USA:s HD stoppar medicinsk marijuana

Etiketter:

Annonser