32 ideella föreningar får 25 milj kr till drogprojekt

(Drugnews/SL)
STOCKHOLM Ishockeyförbundet, IOGT-NTO, Makalösa föräldrar, Motgift för ett narkotikafritt Gotland, Urkraft, Smart och Romano Trajo är några av de ideella organisationer som tilldelats projektpengar för drogförebyggande insatser för . Totalt har Socialstyrelsen fördelat 25 miljoner kronor till 39 projekt inom 32 organisationer för kommande två år.

“De projekt vi satsar på syftar till att stimulera kommunikation mellan människor, utveckla barns och ungdomars sociala miljö och stärka föräldra- och vuxenrollen i arbetet mot droger“, säger i en kommentar Leif Näfver, chef vid Socialstyrelsens sekretariat för frivilligorganisationer.

Totalt hade 176 ansökningar inkommit, varav alltså 39 fick del av de pengar som avsatts av Alkoholkommittén och Mobilseringsgruppen mot narkotika.

Det handlar om allt från att bygga nätverk med vuxna och föräldrar; stöda lokala insatser på skolor, bland föräldrar och unga i riskzonen (ex Södermalm i Stockholm, Urkraft i Skellefteå); barn- och ungdomsinriktade projekt (ex Smarts kontraktsmetod i Västernorrland, Verdandis insatser i Tensta-Rinkeby och UNF:s försäljningskontroller av folköl).
Sex invandrarorganisationer (de kurdiska, grekiska, turkiska, bosniska ungdomsförbunden, samt Somaliska föreningen och Romano Trajo) får pengar för att kartlägga drogmissbruk inom sina medlemsgrupper.

En dokumentation och utvärdering av projektens effekter ska senare göras ledd av professor Charlie Eriksson vid Örebro universitet.

• Hela listan på dem som fått anslagen.

Etiketter:

Annonser