Dödsföraren var grovt rattfull

(Drugnews/SL)
UMEÅ Bilföraren som nyligen körde ihjäl en 11-månaders baby och hennes farmor utanför Umeå var rattfull. Analys av hans blodprov visar på över en promille alkohol, vilket innebär att han misstänks för grovt brott och riskerar upp till sex års fängelse. “Förlåt mig!“, skriver han i ett brev till de anhöriga.

Han misstänks även för vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafiken i samband med olyckan utanför det lilla samhället Flurkmark.

Det var för mindre än två veckor sedan som den 57-årige mannen tog bilen för att köra in och uträtta ett ärende i Umeå. Vid infarten till Flurkmark på väg 364 drog samtidigt en 62-årig kvinna sitt barnbarn i en vagn.

57-åringen uppger att han försökte bromsa, men inte kunde undvika dödskraschen. Själv skadades han inte fysiskt, men mår idag dåligt.
I Expressen skriver han ett öppet brev till de dödas anhöriga och ber om förlåtelse.

Han vill inte uppge hur mycket han druckit för tidningen, utan avvaktar polisens förundersökning. Han har inget svar på varför han satte sig rattfull bakom ratten, men har fattat ett beslut inför framtiden:
“Jag har bestämt mig för att aldrig mer dricka en droppe“, säger han till tidningen.

Läs mer i Drugnews:
Hårdare tag mot rattfylleri efter ny dödsolycka?

Etiketter:

Annonser