Centerkvinnor: sluta sponsra Big Brother

STOCKHOLM TV-produktionen Big Brothers huvudsponsor Ladbrokes har dragit sig ur. Nu uppmanar Centerkvinnornas ordförande Annika Qarlsson övriga företag att stoppa sponsringen av Kanal 5:s dokusåpa, ofta skandalomgärdad av alkohol och sex.

“Det är för oss helt obegripligt att seriösa företag vill förknippas med ett program som går ut på att fylla deltagarna med sprit och sedan marknadsföra detta som stor underhållning“, säger hon i ett uttalande.

Tv-programmet handlar om att isolera, förnedra och dominera människor och sedan mjölka så mycket pengar som möjligt ur de fylleslag och känslor som följer. Gränsen är för länge sedan passerad, anser Centerkvinnornas ordförande. Det enda språk som kanalen förstår är om pengar försvinner, menar hon.

Om inte sponsorerna drar sig ur kan konsumenterna istället hjälpa till genom att bojkotta inte bara Big Brother, utan även de företag som är uppradade på programmets hemsida, anser Annika Qarlsson.

• Efter att en medverkande i programmet förra veckan utsattes för ett misstänkt sexövergrepp, som polis ska utreda, så har spelbolaget Ladbrokes beslutat dra sig ur som huvudsponsor av Big Brother.
“Det här är ett definitivt beslut. Vi känner att det inte är tillräckligt klarlagt vad som har hänt. Det är synd, vi missar en stor marknadsinsats. Vi är besvikna“, säger företagets Nordenchef Douglas Roos till Aftonbladet.

Etiketter:

Annonser