“Knarket finansierar terrorister“

STOCKHOLM Med tysta minuter hedrades offren för terrorattentatet i Madrid i hela Europa. “Narkotika finansierar ofta krig och terrorism“, sade Kjell-Ove Oscarsson, IOGT-NTO Stockholm, vid måndagsaktionen Stoppaknarket.nu vid Sergels torg.

Den återkommande manifestationen mot droghandeln kring “Plattan“ arrangerad av en rad frivilligorganisationer inleddes med tre tysta minuter. Även kollektivtrafik och förbipasserande stannade till i regnet.

Kjell-Ove Oscarsson (bild) sade att alla som direkt eller indirekt deltar i knarkhanteringen – smugglare, langare, brukare här hemma eller utomlands – stöder de internationella ligor som finansierar krig och terror.

Han uppmanade privatpersoner att skriva på uppropet Stoppaknarket och politikerna att ge polis och tull resurser att störa knarkhandeln, öka insatser i skolan för tidig upptäckt och vård- och kontrollprogram inom socialtjänsten.
Och sedan riktade han sig direkt till regeringen:
“Huka er inte för knarkkungar, drogpresidenter eller haschtoleranta ledamöter i EU-parlamentet. Slåss för en restriktiv narkotikapolitik!“

Vid mötet talade även Linda Eriksson och Lasse Hallén från Föräldraalliansen i Stockholm. Och fotojournalisten Maria Söderberg kom direkt från en resa i Vitryssland och berättade om den där snabba spridningen av hiv och tuberkolos i narkotikaepidemins spår. Hon hade också fått reda på att knarksmuggling och handel med kvinnor och barn (trafficing) allt oftare organiseras av samma kriminella ligor.

Etiketter:

Annonser