Nytt gripande i kokainhärva – polischef omhäktad

ESKILSTUNA Kokainhärvan kring den häktade polischefen och en grupp kriminella växer. En sjätte person greps under påskhelgen på Hällbyanstalten utanför Eskilstuna. Och polischefen omhäktades i tisdags misstänkt för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott.

Vilken roll kommissarien – som arbetat på länskriminalen i Stockholm – misstänks ha haft i smugglingen av kokain till Sverige är sekretessbelagt.

Polischefen hade begärt att häktningsförhandlingen skulle vara öppen för allmänhet och medier. Men tingsrätten i Eskilstuna avslog det liksom försvarets begäran att yppandeförbudet om utredningen skulle hävas. Försvaret menar att brottsmisstankarna mot polischefen är följden av ett missförstånd och ska överklaga omhäktningen.

Den 40-årige intern som greps i helgen misstänks ha deltagit i narkotikaaffärerna via mobiltelefon innefrån anstalten. Han har nu häktats och beskrivs som huvudman i härvan av åklagaren, enligt TT. Han avtjänar sedan tidigare ett tioårigt fängelsestraff för innehav av flera kilo kokain.

Liksom i tidigare smuggelhärvor har kurirer använts för att organisera för att föra kokain till Sverige. En tidigare kurir, en 28-årig holländare, rymde ifjol och är efterlyst av Interpol, enligt Dagens Nyheter.

Etiketter:

Annonser