Tre unga åtalas för ecstasyimport via nätet

TRELLEBORG Tre unga män åtalas idag, fredag, i Trelleborg för att via post ha försökt importera 1 000 ecstasytabletter som de beställt från en holländsk hemsida. Åklagaren tror att mycket narkotika kommer till Sverige på detta sätt.

Det var tullen på Arlanda som vid en kontroll upptäckte innehållet i postpaketet. De narkotikaklassade tabletterna byttes ut mot godis och lät paket sändas vidare till Trelleborg. Där hämtade två gymnasieelever, 18 och 20 år, ut det och gav sig omedelbart till 20-årings bostad under övervakning av tullens spanare.

De två unga männen greps och har suttit häktades sedan i mars misstänkta för grov narkotikasmuggling. En äldre bror greps senare då tullen tror att han varit inblandad i beställningen av ecstasytabletterna.
Alla tre åtalas under fredagen vid Trelleborgs tingsrätt och riskerar flera års fängelse.

Kammaråklagare Magnus Ramebäck vid den internationella åklagarkammaren i Malmö tror att mycket narkotika kommer till Sverige efter beställningar via internet. I Holland kostar ecstasytabletter några tior styck medan de i Sverige kostar omkring 100 kronor.
– Man kan förstå att detta lockar många personer med mindre bra omdöme. Ofta är de själva missbrukare, säger Magnus Ramebäck till TT.

Rättegången mot de tre ungdomarna börjar om en vecka.

Etiketter:

Annonser