Rekordbeslag av amfetamin – åtta häktade

GÖTEBORG/MALMÖ Minst åtta personer har nu häktats i den stora narkotikahärvan där minst 86 kilo amfetamin beslagtagits i Malmö. Men ligan har förgreningar i Göteborg och till Polen och rekordbeslaget påverkar tillgången på flera svenska orter.

Beslaget gjordes nyligen i Malmö. Tillslaget leddes av länskriminalpolisen i Göteborg, men även poliser i Skåne och Polen deltar i utredningen.

Fyra personer har tidigare gripits och häktats. I torsdags häktades ytterligare tre män och en kvinna av Göteborgs tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott. Några har gjort medgivanden.

Polisen tror att amfetaminet kommer från Polen. Det analyseras nu på Statens kriminaltekniska laboratorium. Ligans verksamhet har varit omfattande och polisen tror att beslaget och att ligan sprängts kan påverka tillgången på narkotika på flera orter.

-Ja, på vissa platser i Sverige kommer man helt klart att märka av det, till exempel i Göteborg.
-Deras distributionsnät, det är ju någon som ska handla av de här killarna, har ju för närvarande mist den möjligheten, säger Jan-Anders Jönsson, spaningschef vid länskriminalens narkotikarotel i Göteborg, till TT.

Etiketter:

Annonser