Sju gripna i stor knarkhärva

STOCKHOLM Sju personer har gripits i en narkotikahärva i Stockholm. Och polisen har beslagtagit 16 kilo marijuana, nära ett kilo heroin och en halv miljon kronor. Ligan har kopplingar till ett internationellt nätverk som utnyttjar unga flickor som kurirer.

I somras greps två tonårsflickor på Heathrow-flygplatsen i London med 96 kilo narkotika i väskorna. Den händelsen ledde även till tre månaders polisspaningar i Stockholmsområdet som utmynnade i gripandena i slutet av förra veckan.

-Vi ser en klar koppling mellan de personer som är verksamma i England och de som är verksamma här i Stockholm, säger Jan Magnusson, operativ chef vid narkotikarotelns spaningsavdelning på Länskriminalen, till tidningen Stockholm City.

Merparten av dem som gripits i Stockholm härrör från Västafrika. Magnusson säger att många av dem är professionella knarklangare som utvisats från flera länder och levt under andra identiteter i Sverige. De har stått för en stor del av narkotikahanteringen, bland annat av heroin i centrala Stockholm, enligt Magnusson.

Etiketter:

Annonser