H&M stoppar Kate Moss-kampanj

STOCKHOLM Sedan bilder publicerats med modellen Kate Moss när hon sniffar kokain så har klädkedjan H&M beslutat att dra in en planerad reklamkampanj.

– Det stämmer, vi har beslutat att en kampanj med Kate Moss inte är förenligt med H&M:s avståndstagande mot droger, säger Liv Asarnoj, presskontakt på Hennes&Mauritz till Dagens Media.

Den 31-åriga supermodellen – känd från kampanjer för bl a Chanel, Calvin, Klein, Christian Dior och Rimmel – skulle lansera en ny Stella McCartneykollektion. Kampanjen var redan producerad när bilder från en dold kamera dök upp i flera tidningar förra veckan där Moss med hjälp av cd-fodral och kreditkort mäter upp och intar stora mängder kokain.

Företrädare för H&M menade först efter avslöjandet att hennes privatliv inte påverkade reklamkampanjen, men nu har man tänkt om.
Hon blir inte ansiktet utåt för kampanjen, utan ska ersättas av en annan modell, vem det blir vill klädjätten ännu inte uppge. Klart är dock att kollektionen som planerat ska finnas ute i butikerna den 10 november.

Hur mycket sparken av Kate Moss kostar vill företaget inte svara på.
– Pengafrågan är helt irrelevant i det här fallet. Det är ställningstagandet som är viktigt, säger H&M:s marknadschef Jörgen Andersson till Dagens Media.

Fotnot: Länk till bilder som bl a Aftonbladet publicerade på modellen i fredags.

Etiketter:

Annonser