Kate Moss söker missbruksvård

LONDON Brittiska supermodellen Kate Moss som efter kokainskandalen sparkats från miljonkontrakt med klädkedjan Hennes & Mauritz söker nu missbruksvård. H&M överväger ändå att stämma henne.

Efter bilderna i Daily Mirrow nyligen där hon sniffar kokain i en musikstudio har livet för den 31-åriga modellen varit motigt. Bland annat har hennes kontrakt med Hennes&Mauritz sagts upp och en planerad reklamkampanj i oktober får en annan modell får ta över. Även andra företag som Chanel och Burberry tvekar att förnya sina kontrakt med Moss.

Företagen vill inte sammanknippas med hennes privata utsvävande liv med knark- och sexskandaler. Däremot får hon fortsatt stöd av managementbolaget Storm och dess vd Sarah Doukas, som “upptäckte“ henne för 17 år sedan.

Men svenska klädjätten som först verkade vilja ge henne en andra chans bytte över en helg fot och sade att hennes uppträde “inte är förenligt med H&M:s avståndstagande mot droger“. Företagets styrelseordförande, miljardären och huvudägaren Stefan Persson – själv aktiv i stiftelsen Mentor , som arbetar med drogförebyggande insatser – har varit engagerad i ärendet.
Och nu undersöker företaget möjligheten att kräva skadestånd av Moss, säger Stefan Persson till Expressen.

Kate Moss flydde själv uppståndelsen efter att kokainbilderna spreds och bad i ett uttalande anhöriga och affärskontakter om ursäkt för sitt beteende och berättade att hon “har många personliga problem som jag måste ta itu med, och jag har börjat ta de svåra men nödvändiga stegen för att lösa dem“.

Enligt brittiska medier i måndags så kommer hon inom kort att skriva in sig på en avvänjningsklinik, troligen utomlands, för sina missbruksproblem. Dessutom överväger Moss, som annars sällan ger intervjuer, att tala ut om historien i ett tv-program.

Etiketter:

Annonser