Fängelse för kvinna – sålde sprit till unga

VÄXJÖ Den kvinna som vid minst 600 tillfällen sålt stora mängder sprit, vin och öl till ungdomar i Växjö har dömts för grov varusmuggling och brott mot alkohollagen till två års fängelse av tingsrätten. Hon ska även betala skatter på drygt 400 000 kronor.

Enligt domen från Växjö tingsrätt i fredags så beräknas den 40-åriga kvinnan ha sålt uppåt 800 liter sprit, 1500 liter vin och 6000 liter öl. Volymer som hon själv medgett.

Det var i slutet av augusti som polisen efter en tids spaning gjorde en razzia i den 40-åriga kvinnans lägenhet. Man hittade dock ingen alkohol, men vittnesuppgifter från grannar och ungdomar har fått utgöra bevis.

Hennes bostad fungerade i princip som en slags systembutik, men utan krav på åldersgräns. Ett vittne uppger att de flesta av hennes kunder var mellan 15 och 20 år, enligt SR Kronoberg.
“Gärningen är att bedöma som grov med hänsyn till omfattningen och då det genom vittnesförhören i målet är utrett att den huvudsakligen inriktat sig på ungdomar“, skriver tingsrätten i sin dom.

Kvinnans 18-årige son var också åtalad för medhjälp med alkohollangningen, men frias av tingsrätten. Han döms dock till 40 dagsböter för ringa våld mot tjänsteman i ett annat ärende.

Etiketter:

Annonser