24 till dömda i ecstasyhärvan

SUNDSVALL I en massdom fick ytterligare 24 personer, mest ungdomar, på torsdagen sina domar i den stora riksomfattande ecstasyhärvan. Sju av dem döms för grova narkotikabrott till fängelse mellan 2 och 4,5 års fängelse av Sundsvalls tingsrätt.

Tidigare har tolv sundsvallsbor dömts i härvan – två av dem för grovt narkotikabrott . Härvan började nystas upp av Sundsvallspolisen i våras, men har sedan haft förgreningar till stora delar av landet.

Torsdagens domar gällde främst ungdomar från Norrköping, stockholmstrakten, Ängelholm, Hjo, Skövde och Skellefteå och en från Matfors utanför Sundsvall.

De som döms för grova brott har köpt stora mängder ecstasy och andra droger från en misstänkt huvudman i Malmö. Droger som sedan sålts vidare i ungdomsgäng i stort sett hela landet.

De som langat i mindre omfattning döms till sluten ungdomsvård, samhällstjänst eller fängelse 4-8 månader, rapporterar Sundsvalls Tidning.
De som köpt för eget bruk eller överlåtit små mängder döms till vård och villkorliga domar.

Ecstasymålet fortsätter. Utredningen fortgår och flera misstänkta ibland annat Norrbotten och Västerbotten riskerar åtal. Likaså den häktade huvudmannen, en 21-årig man från Malmö som skött många kontakter med köpare via Internet.

Etiketter:

Annonser