Öppet längre på brittiska pubar

LONDON Ett försök från de konservativa och liberaldemokraterna att i sista stund stoppa förlängda öppettider för brittiska pubar, röstades i tisdags kväll ner av det brittiska parlamentets underhus.

Beslutet om de förlängda öppettiderna fattades ursprungligen 2003, men de nya bestämmelserna träder i kraft först den 24 november i år. Ju närmare den dagen kommit, desto mer motstånd har de utökade serveringstiderna mött.
Bland annat har man varnat för ökade alkoholproblem.

De konservativa (tories) lade därför fram ett förslag för underhuset att stoppa lagen. Förslaget stöddes av liberaldemokraterna, men röstades ned med 302 röster mot 228, en majoritet på 74 röster.

Även om Tony Blairs Labourregering nyligen led ett nederlag i parlamentet, hade inte de konservativa någon stor förhoppning om att stoppa lagen från att träda i kraft som planerat. Men genom att tvinga fram en omröstning måste alla Labours parlamentsledamöter välja om de skulle rösta för eller emot det impopulära förslaget, vilket enligt Torypartiet gör att väljarna i de enskilda valkretsarna kan hålla dem ansvariga för konsekvenserna av beslutet.

Etiketter:

Annonser