Inget stopp för reggeafestival

UPPSALA Reggeafestivalen i Uppsala bör finnas kvar, trots problem med narkotika. Men det krävs åtgärder av arrangören för att minska problemen med narkotika.

Det förslaget från kommunens tjämstemän ska Uppsalas kommunstyrelse ta ställning till inom kort skriver Upsala Nya Tidning .

Reggeafestivalen i Uppsala har präglats av ett omfattande narkotikmissbruk. Vid den senaste festivalen i augusti greps 130 personer för narkotikabrott och det gjordes 53 narkotikabeslag. Detta har fått flera socialsekreterare att kräva att festivalen ska stoppas.

– Med ett sådant resonemang borde firandet av nyårsafton och midsommarafton också förbjudas, säger chefen för socialjouren Björn Andersson till UNT.

Istället för att stoppa festivalen ska föreslår socialtjänstens fält- och citygrupp att det införs en åldergräns och de sätter också frågetecken för den camping som funnits.

Polisen konstaterar för sin del att det förutom narkotikabrott, inte rapporterats någon annan brottslighet i samband med festivalen, som samlade runt 10 000 personer.

Etiketter:

Annonser