Tullen avslöjade dopingfabrik

STOCKHOLM En fabrik för tillverkning av dopingmedel har sprängts av tullkriminalen i en hyresfastighet i södra Stockholm. Vid tillslaget beslagtogs även vapen, ammunition och tårgas. Tre män i 25-årsåldern har hittills gripits.

– Enligt misstankarna har männen fört in kemikalier illegalt ilandet som sedan förädlats i tablett- och ampullform. Vi har aldrig sett något liknande, säger Lars Kristoffersson på tullkriminalen, till Dagens Nyheter.

Det är första gången som myndigheterna lyckats hitta utrustning för illegal tillverkning av dopingpreparat i landet. Spåret fick tullen upp efter att männen annonserat ut sina varor på internet.

Efter spaning så genomfördes razzian den 29 januari i en hyresfastighet i Årsta. I en källare hittades utrustning för att blanda kemikalier och sedan en pressmaskin med kapacitet att tillverka 50-100 tabletter i minuten.
Lokalen har även använts för förvaring av vapen – kalasjnikov, uzi, kpist och flera pistoler hittades jämte ammunition och tusentals förpackningar med tårgas.

De tre gripna männen har häktats och är sedan tidigare kända för brott.

Etiketter:

Annonser