Alkoholservering i Konsum från 1 april?

VÄXJÖ Kammarrätten i Jönköping tar inte upp socialnämndens överklagande av serveringstillståndet till en Konsumbutik i Växjö. Det betyder att butiken troligen får börja servera alkohol från den 1 april.

Det är Konsum Extra i Växjö som vill få rätt att servera alkohol till pajer och annan mat som de serverar. Socialnämnden i Växjö sade nej till ansökan, men butiken fick rätt i länsrätten. Kommunen överklagade då till kammarrätten, men där har man nu beslutat att inte bevilja prövningstillstånd, det vill säga inte ta upp ärendet.

Beslutet innebär att kammarrätten, efter genomgång av alla handlingar i målet, har funnit att länsrättens domslut inte ska ändras. Socialnämnden har nu tre veckor på sig att överklaga till regeringsrätten, men om det inte sker kommer räknar butiken enligt Smålands-Posten med att börja servera alkohol från den 1 april.

Alkoholserveringen i Konsum Extras butik i Växjö är ett test från KF Göta. Om det slår väl ut kan man tänka sig att gå vidare med alkoholservering i flera av föreningens butiker runt om i Småland.

Etiketter:

Annonser