Familj anhållen för spritlangning

KRISTIANSTAD Polis slog i onsdags morse till mot en langarcentral i centrala Kristianstad. En kvinna, en man och sonen i familjen greps och anhölls senare. De misstänks under längre tid ha sålt alkohol till bland andra ungdomar.

Lägenheten har enligt flera tips fungerat som en illegal systembutik och där sålt alkohol till kunder i alla åldrar, dygnet runt nära centrum. Polisen har en längre tid spanat mot bostaden, senast under påskhelgen.

– Vi tror att de köpt både sprit, vin och starköl i Tyskland som sedan sålts i Kristianstad. Men hur det förhåller sig med den saken, kvantiteter och kunder får den fortsatta utredningen visa, säger biträdande närpolischefen Magnus Jönsjö till Trelleborgs Allehanda.

De anhållna familjemedlemmarna misstänks för smuggling av alkoholdrycker och brott mot alkohollagen. Senast fredag ska åklagaren ta ställning till om de tre ska begäras häktade.

Senaste året har polisen i östra Skåne nystat upp flera fall av illegal alkoholförsäljning. Två härvor i Bromölla, en i Näsum och en tidigare i Kristianstad.

Etiketter:

Annonser