Rocksångare tvingade beundrare ta knark

LONDON Pete Doherty, skandalomsusad sångare i brittiska gruppen Babyshambles och ex-pojkvän till modellen Kate Moss, riskerar fängelsestraff misstänkt för att ha injicerat heroin i en 21-årig beundrarinna.

Tidningen The Sun publicerade häromdagen chockerande bilder på hur artisten på huk vid en medvetslös fan sätter en kanyl i hennes vänsterarm. Polis grep dagen efter Doherty nära sitt hem och tekniker genomsökte hans bostad.
Efter förhör och ha betalt borgen så släpptes han.

Flickan hade länge Doherty som sin idol och var ”besatt av honom”, enligt vänner. Han beslutade till slut att släppa fram henne och hon fick ibland följa med i turnébussen och han besökte även hennes föräldrars pub – där den omtalade bilden är tagen.

Skulle Pete Doherty fällas för övergreppet, så riskerar han upp till tio års fängelse. Men själv säger han att bilden visar att han tappar henne på blod för att använda det som målarfärg för konstnärligt ändamål, enligt Aftonbladet.

Den 27-åriga rockstjärnan har från att ha varit en lovande student och musiker allt mer kringgärdats av sina drogproblem. Han och förra flickvännen Kate Moss var ett känt par med utsvävande liv och bland annat kokainmissbruk.
Han har förekommit i dokumentfilm rökande heroin, gjort inbrott hos sin kompis, erbjudit tyngre droger till reporter under intervju, ställt in konserter då han varit alltför drogpåverkad och flera gånger gripits för narkotikainnehav.

Nyligen dömdes han till villkorlig dom för narkotikabrott, böter och genomgå behandlingsprogram. Bara några timmar efter att fått domen greps han på nytt i en bil med tyngre droger.

Etiketter:

Annonser