Svensk fylleskandal på friidrotts-EM

GÖTEBORG Kulstötaren Jimmy Nordin fick tillbringa natten i fyllecell efter att besviken över sina insatser i måndags druckit sig full i Vip-baren på friidrotts-EM i Göteborg. Han utesluter nu inte att hans idrottskarriär är över.

Direkt efter tävlingen och dopingkontroll gick han och drack två sexor vodka i sin blågula dress. Sen minns han inte mycket mer.
-Jag fick ett återfall, det känns skit, säger han till Svenska Dagbladet på väg hem från EM-byn efter sex timmar i polisens fyllecell.

Det var förbundskapten Thomas Engdahl som ringde efter polisen då man inte fick lyckades få den 26-årige kulstötaren till sitt rum. Han befarade att Nordin var en fara för sig själv och omgivningen. En piket kom och fyra polismän tog hand om honom enligt lagen om omhändertagande av berusade.
En vakt på hotellet där deltagarna bor har dessutom anmält honom för våldsamt motstånd, Nordin har å sin sida motanmält vakten för misshandel.

Nordin tillstår att han tidigare haft alkoholproblem. Men landslagsledningen uppger att man inte känt till det. Och anser inte att man kunnat förhindra det inträffade.
– Vi har dem ju inte i koppel direkt. De aktiva måste ju få göra som de vill, säger landslagsläkare Sverker Nilsson till SvD.

Men Jimmy Nordin har brutit mot landslagets alkoholpolicy och tvingas nu slokörad lämna EM. hur skandalen påverkar hans karriär vet han inte. Han hoppas kunna vara med i Finnkampen och MAI-galan, om det inte går bra där överväger han att lägga av.
– Det är bättre att sluta på toppen av sin mediala karriär än när ingen vet vem man är, säger han till Aftonbladet.

Erica Johansson, tidigare längdhopperska – numer sportkommentator, anser inte att omvärlden ska döma Jimmy Nordin för hårt. Hon menar också att det förekom mer alkohol förr vid landslagsträffar.
– På min tid var ledarna fullast och de aktiva följde efter, sade hon SVT i måndags kväll.

• Göteborgspolisen fick problem redan i helgen med EM-festen. Många överförfriskade personer omhändertogs och fick föras till Mölndal när tillnyktringscellerna snabbt blev upptagna i Göteborg, rapporterar GT-Expressen.

Etiketter:

Annonser