Berusad pilot dömd till fängelse

OSLO En pakistansk andrepilot blev i augusti ertappad alkoholpåverkad i cockpiten på Gardermoens flygplats utanför Oslo. Nu har han dömts till sex månaders fängelse.

Den 48-årige mannen arbetar som andrepilot på Pakistan International Airlines, PIA, och kom berusad till jobbet en lördag för en månad sedan på Oslos storflygplats. Polis tillkallades och grep mannen som höll på med att uppdatera flygplanets datasystem.

Till en början nekade han till att ha druckit, men en kontroll visade att han hade 1,01 promille alkohol i blodet. Han tillstod att han kvällen före druckit i samband med en middag.

Han menade dock att han inte kan dömas då han egentligen inte avsett att arbeta utan hade informerat kaptenen om att han var sjuk. Mannen hade dock uniformen på sig. Och hänsyn till flygsäkerheten talar för ett strängt straff, enligt domen av Øvre Romerike tingsrätt.

Domen på sex månaders fängelse är den strängaste som utdömts för en berusad pilot i Norge, rapporterar Romerikes Blads nätutgåva. Det är oklart om mannen tänker överklaga domen.

Etiketter:

Annonser