Liga sprängd som fört in heroin till Norden

GÖTEBORG/HELSINGBORG Tullkriminalen avslöjade ligan från Balkan som smugglat minst 60 kilo heroin till Sverige och Norge. Nu kommer åtal och domar för de inblandade.

Man kom ligan på spåren efter att två kurirer greps i mars i Helsingborgs färjeläge. Tullen hittade 10 kilo heroin i bilen, de två männen som bodde i Göteborg greps och utredningen drogs igång. I juni kunde fem andra personer när två kurirer från Kosovo kom till Malmö med 15 kilo heroin smugglat i bensintanken.

Smugglingen har letts från Göteborg och minst 60-65 kilo heroin har smugglats till Norden. Det mesta varit avsett för den norska missbruksmarknaden.

Två män har redan fått domar på tio års fängelse för inblandning. En man dömdes i Göteborgs tingsrätt i onsdags till 14 års fängelse för sin roll som beskrivs som något över kurirernas, rapporterar Göteborgs Posten.

Fem ytterligare personer som sitter häktade åtalas nästa vecka för grova narkotikabrott i härvan. Åklagaren Jim Björk kommer att kräva maxstraff på tio års fängelse vardera, uppger han till Dagens Nyheter.
Dessutom är två andra personer internationellt efterlysta och häktade i sin frånvaro misstänkta för del i heroinsmugglingen.

Etiketter:

Annonser