Polisjakt på norsk förbrytare över

GÖTEBORG/HELSINGBORG Jakten på en känd norsk förbrytare som misstänks fört med sig 30 kilo amfetamin är över. Den efterspanade 36-åringen gav själv upp och anmälde sig till polisen i Göteborg i söndags.

Mannen vinkades i fredags kväll in i en tullkontroll i Helsingborg då han kom med en bilfärja från Helsingör. Han smet dock ur kön och körde från de efterföljande tullarna. Bilen hittades senare i Helsingborg och i närheten upptäcktes amfetaminet slarvigt gömt.

Rikslarm gick ut efter mannen som misstänktes ha övergett narkotikan värderad till omkring 14 miljoner kronor i missbrukarled. Han valde dock själv att anmäla sig till polisen i söndags eftermiddag. Då kom han in på en polisstation i Göteborg tillsammans med en advokat.

Han hade kontaktat sin kvinnliga försvarare i Norge som rådde honom att överlämna sig till svensk polis och ordnade en svensk advokat till mannen, enligt uppgifter till TT. Norrmannen hävdar att han inte har något att göra med den kvarlämnade narkotikan.

36-åringen är tidigare dömd för rån och enligt norska Verdens Gang misstänkt för inblandning i det stora rånet mot Norsk Kontantservice i Stavanger 2004 då rånarna kom över motsvarande 70 miljoner kronor och en polisman mördades.

Etiketter:

Annonser