Ewa Hedkvist Petersen lämnar EU-parlamentet

BRYSSEL Den socialdemokratiska EU-parlamentarikern Ewa Hedkvist Petersen (bild) lämnar EU-parlamentet i februari. ”Jag beklagar att hon slutar”, säger IOGT-NTO:s EU-lobbyist Peter Moilanen till Drugnews.

Ewa Hedkvist Petersen har som ledamot av EU-parlamentets utskott för transport och turism drivit frågan om trafiknykterhet hårt.

– Att Ewa Hedkvist Petersen slutar är något jag beklagar. Inte minst har hon varit synnerligen aktiv vad gäller trafik och alkohol. Här har hon ordnat seminarier i parlamentet och drivit på för att Sverige ska vara ett försöksland vad gäller alkolås, säger IOGT-NTO:s EU-handläggare Peter Moilanen.

Peter Moilanen hoppas nu att hennes efterträdare håller fanan lika högt.

Ewa Hedkvist Petersen är från Luleå och vill vara mer hemma i Sverige.

– Jag vill inte tappa förankringen här hemma och då är det rätt att lämna europauppdraget nu, säger hon i ett pressmeddelande.

Ewa Hedkvist Petersen utsågs så sent som i oktober till EU-parlamentets rapportör i trafiksäkerhetsfrågor. I samband med det sa hon bland annat att alkolås borde testas i stor skala i EU.

Ewa Hedkvist Petersen har varit ledamot av EU-parlamentet sedan 1999.

• Läs Ewa Hedkvist Petersens krönika i Norrländska Socialdemokraten om alkoholpolitiken: ”Restriktiv linje får stöd i EU”.

Etiketter:

Annonser