Rekordbeslag av knarkpengar i Colombia

CALI Polisen i Colombia har gjort jättebeslag av misstänkta narkotikapengar. Sammanlagt har uppåt 340 miljoner kronor i dollar, euro och även guld inbringats efter razzior kring staden Cali.

Pengafynden – troligen de största någonsin – kunde beslagtas efter tips från amerikanska narkotikapolisen DEA som även deltog i de tre tillslag mot byggnader i Cali-området där knarkinkomsterna gömdes.

I fredags hittades 13 miljoner dollar och över två miljoner euro i lönnfack och i väggen till ett dolt rum. I tisdags hittade polisen 17-18 miljoner dollar nedgrävt under ett annat hus. Och i onsdags kunde man göra ett stort guldfynd efter att rivit en vägg. Flera personer greps vid tillslagen.

Sedlarna och guldet tros vara kopplade till en medlem av Norte Valle-kartellen som numer styr stor del av kokaintrafiken i Colombia, rapporterar nyhetsbyråerna AP och TT.

Cali sydväst om huvudstaden Bogota är landets tredje största stad och varit ett center för narkotikaindustrin sedan den beryktade Cali-kartellen avväpnades på 1990-talet. Colombia är trots insatser mot odlingar och ligor fortfarande världens största producent av kokain.

Etiketter:

Annonser