”TV-profil” dömd för kokain på klubb

STOCKHOLM En känd manlig s k ”TV-profil” dömdes i torsdags till dagsböter på 42 000 kronor för narkotikabrott. Han greps 30 november av polis med kokain på nattklubben Spy Bar i Stockholm.

Mannen som är i 35-årsåldern hade uppmärksammats under natten av en entrévärd med att inta kokain på en toalett. Polis tillkallades och vid en visitering hittades ett vitt pulver som vid analys visade sig vara 0,73 gram av drogen.

Han fick lämna urinprov och släpptes senare efter förhör på Norrmalms polisstation.
Han erkände narkotikabrottet i Stockholms tingsrätt som i torsdags meddelade domen. Mannen ska betala 150 dagsböter á 280 kronor och dessutom advokatkostnader på 2288 kronor och 500 kronor till brottsofferfonden, enligt Aftonbladets nätupplaga.

Mannen har medverkat i flera större TV-produktioner och är även författare, musikjournalist och välkänd i kulturkretsar.

• Kokain – en centralstimulerande drog från Latinamerika som kan sniffas eller injiceras och är mycket beroendeframkallande – blir allt vanligare i Europa. I Sverige förekommer den inte längre bara i nöjes- och krogkretsar, utan även bland ungdomar.

Förra veckan slog Föräldraföreningen mot narkotika larm om att kokain även missbrukas bland barn och tonåringar i Malmö. Den yngsta som testats positivt för drogen var bara 10 år, uppgav Hans Johansson, FMN, till Sydsvenska Dagbladet.

Etiketter:

Annonser