Artist: rökte cannabis mot migrän

STOCKHOLM ”Marijuanan ska bota min migrän”. Det svarade amerikanske rapartisten Snoop Dogg efter att ha gripits av polis i Stockholm misstänkt för narkotikabrott. Han visade även ett läkarintyg och menade att han inte begått något brott.

– Det var nog ett äkta intyg, det tror jag nog, men det har ju ingen rättsverkan här i Sverige, säger Ulrik Lidström vid Citypolisen till Aftonbladet.

Efter uppträtt på en konsert med P Diddy stoppades Snoop Doog och en 23-årig väninna i en bil på Centralbron i söndags natt och fördes till Södermalms polisstation. Han visade tecken på drogpåverkan, men uppträdde mycket artigt och respektfullt inför polisen, enligt uppgift.

Gäster på Grand Hotel hade tipsat efter att ha känt cannabislukt och väninnan bekräftade i förhören att hon och Snoop hade rökt marijuana på hotellet. Något som även ett preliminärt drogtest visade.
Vid en husrannsakan i en bil och på hotellrummet hittades några få gram.

Artisten – vars riktiga namn är Calvin Broadus – släpptes i måndags morse, han misstänks för ringa narkotikabrott, böter brukar bli påföljd. Efter drogskandalen i Sverige fortsatte han turnén till Oslo.

Svensk polis har följt skriverierna om rapartistens tidigare bravader, bl a att amerikanska kollegor vid upprepade tillfällen ertappat honom med cannabis, kokain och vapen. Man höll därför extra koll på honom i Sverige, enligt tidningen Metro.

• Cannabis som medicin är omstritt. Ej tillåtet i Sverige, men prövas i flera amerikanska delstater. Häromdagen beslutade lagstiftarna i New Mexico efter hård lobbying att tillåta försök med marijuana som medicin. Bla annat som smärtstillande vid exempelvis cancer, aids, epilepsi och multiple skleros.
Mot migrän finns receptfria effektiva läkemedel på svenska apotek.

Etiketter:

Annonser