21-åring häktad för knivmord

NORRTÄLJE Den 21-årige drogpåverkade man som misstänks för att på påskdagen överfallit och knivmördat en man och skadat tre ungdomar i uppländska Finsta har häktats. Mannen erkände dådet då förhandlingarna inleddes i onsdags förmiddag i av Norrtälje tingsrätt.

Han är på sannolika skäl misstänkt för mord, mordförsök, grov misshandel och olaga hot.

Det var i söndags kväll som han misstänks knivhuggit en 51-årig sjubarnspappa till döds och överfallit och skadat flera andra personer i det lilla samhället Finsta. Under häktningsförhandlingen medgav 21-åringen de flesta brottsmisstankarna som finns mot honom.

När han efter en polisjakt genom samhället med hundar och helikopter kunde gripas gjorde han ett förvirrat intryck och verkade drogpåverkad. Han har till vänner berättat att han senare tid missbrukat metamfetamin och alkohol.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska 21-åringen på mordkvällen ha berättat för 51-åringenatt han var svartsjuk efter att en ex-flickvän gift sig och plågades av tankar om djävulen.
Han har klara minnesbilder av vissa delar, men minns inget av andra, uppger försvarsadvokaten Ann-Christin Danielsson för TT.

Åtal ska väckas senast 25 april. Tingsrätten beslutade också att 21-åringen ska genomgå en s.k. liten sinnesundersökning.

Etiketter:

Annonser