Stefan Bergh ska utveckla IOGT-NTO

STOCKHOLM Stefan Bergh blir ny generalsekreterare i nykterhetsrörelsen IOGT-NTO. Han kommer närmast från Cancerfonden och får nu ett särskilt ansvar för verksamhetsstyrning, planering och strategiskt utveckling för en snabbt växande folkrörelse.

Stefan Bergh, 44 år, ska efterträda förbundsdirektör Torsten Friberg som går i pension efter över 26 år i förbundets ledning.

Bergh blir chef över 50-tal anställda på kansliet på Stora Essingen i Stockholm och får i synnerhet en viktig uppgift i att utveckla och driva IOGT-NTO:s långsiktiga strategiska arbete. Han beskriver sig själv som en tydlig ledare. Även om han först i juli tillträder så börjar han redan i slutet av maj sätta sig in i uppdraget och vill arbeta nära de förtroendevalda.

– Jag ser fram emot att arbeta för en organisation med så lång och stolt historia och som driver frågor som ligger i tiden. Vilket märks inte minst i att antalet medlemmar ökat så kraftigt, säger han till Drugnews.

Stefan Bergh är själv en av alla dem som nyligen gått med i IOGT-NTO som nu räknar över 46 000 medlemmar i drygt ett tusen lokalföreningar.
– Jag blir nu helnykterist, men har tidigare varit med måttfull med alkohol. Jag har på nära håll sett vilka problem alkoholen medför, berättar han.

Han lämnar närmast tjänsten som biträdande generalsekreterare i Cancerfonden. Dessförinnan var han idrottspolitisk chef och samordnare på Riksidrottsförbundet där han bland annat arbetade med projektet Attityd tillsammans med IOGT-NTO för alkohol- och drogpolicyfrågor i landets idrottsföreningar. Han har även en bakgrund som högstadielärare och enhetschef vid institutionen för lärarutbildning vid Uppsala universitet.

– Med Stefans gedigna ledarbakgrund och breda förankring i den ideella sektorn, från ideella och professionella uppdrag på alla nivåer, ska vi fortsätta utveckla IOGT-NTO som organisation, säger förbundsordförande Sven-Olov Carlsson i en kommentar.

Etiketter:

Annonser