Påven varnar knarkhandlare

GUARATINGUETA Påven Benedictus XVI, som under inledningen av sitt besök i Brasilien mest talade om sexuella synder och abort, fördömde i helgen även knarkligorna i Latinamerika. Vatikanen skänker också flera hundra miljoner kronor till behandlingscenter.

Påven sade, vid ett besök på ett behandlingshem för unga missbrukare, att knarkhandlarna kommer att få sona sina brott inför Gud, skriver tidningen Folha de São Paulo.

Han jämställde narkotikaligornas verksamhet med andra övergepp mot unga människor.

Påven togs emot av tusentals ungdomar i behandling och dem som övervunnit sitt beroende på det katolska hemmet ”La Facenda da Esperanca” (Hoppets gård) 18 mil nordost om jättestaden Sao Paulo.

– Ni måste vara hoppets ambassadörer, sade han till åhörarna som alla suttit fast i narkotikafällan.

Han fick också lyssna på vittnesmål från personer som råkat illa ut på grund av droger och relaterat våld.

Den katolska kyrkan har inte bara en stark, och ifrågasatt, roll i regionen som uppfostrande kraft, utan arbetar också aktivt med att bekämpa fattigdom och drogproblematik.

Vatikanen meddelade i samband med påvens besök att de skänker 100 miljoner dollar till ”Hoppets gård” som har 33 institutioner i Brasilien och även verksamhet i bland annat Argentina, Paraguay, Guatemala och Mexiko.

Etiketter:

Annonser