Studentskivor nekas av krögare

STOCKHOLM Flera Stockholmskrögare säjer i år nej till att hyra ut för studentskivor. Detta sedan flera fester spårat ut med bråk och fylleri.

Efter upprepade slagsmål, fylleri och polishämtningar så säger numer exempelvis krogen Karlsson & Co nej till avslutningsfester för gymnasister.

Krogen hade tolv studentskivor inbokade denna säsong, men avbryter efter sju fester.
– Det blir bråk varje gång, de kan helt enkelt inte hantera spriten, säger Bertil Åkesson på Karlssons & Co till Svenska Dagbladet.

Två av festerna tvingades krogen att stänga helt. Ungdomar har polisanmälts och två motanmälningar har inkommit efter vakters ingripande.

En annan krog som i år beslutat att inte boka studentfester är Kjellsons på Birger Jarlsgatan. Det blir fel klientel och för mycket vakter och kringjobb blev restaurangens erfarenhet av fjolårets fester.

Efter ökat supande bland ungdomar som vid skolavslutningar riskerar förvärras har polisen inlett samarbete med skolor och restauranger.

Polisstationer i Stockholms innerstad började ifjol samarbeta med dessa parter för att bättre kunna bevaka planerade studentfester och beivra bråk. Alla arrangemangen kartlades och besöktes av såväl uniformerade som civilklädda poliser. I år fortsätter samarbetet.

I Lycksele har gymnasieskolan tidigare beslutat att i år inte släppa in avgångselever som kommer alkoholpåverkade efter exempelvis intagit champagnefrukost.

Etiketter:

Annonser