Patienter vägrar betala för marijuana

OTTAWA Nära hälften av de patienter som beställer marijuana som medicin i det statliga omstridda försöket i Kanada vägrar betala. De anser att de statliga varorna håller för dåligt kvalitet i förhållande till priset.

Hittills har 227 av de 538 patienter i Health Canada´s Medical Marijuana Program som får s.k. marijuanamedicin från statens narkotikaförråd stängts av eftersom de inte betalar för den. Sammanlagt är patienterna hittills skyldiga staten över 300 000 dollar, rapporterar nyhetsbloggen Reageramera.

Patienterna är upprörda för att staten betalar leverantören Prairie Plant System 10 dollar för knappt 30 gram marijuana. För att sedan kräva 150 dollar för samma mängd av patienterna.

”Inget konstigt med det egentligen. Det är ett välkänt faktum att langare av narkotika vill tjäna pengar. Statliga langare är inget undantag”, kommenterar Reageramera.

Kanada var först i världen att i lag tillåta och reglera medicinsk användning av marijuana. Fler försök pågår i olika delstater i USA och även i Europa.

Etiketter:

Annonser