Alkoholbegränsningar i Tallinn

TALLINN Från den 1 augusti är det inte längre tillåtet att sälja alkohol i den estniska huvudstaden Tallinn mellan klockan 20 på kvällen och klockan åtta på morgonen. Beslutat togs i juni av stadsfullmäktige i Tallinn.

Bakgrunden till beslutet är ett försök från landshövdingen i Harju län att införa begränsningar i alkoholförsäljningen under sommaren, för att på det viset minska ungdomsbrottslighet och trafikolyckor.

Estlands regering stoppade dock, enligt The Baltic Times, förslaget med hänvisning till att landshövdingen inte hade befogenhet att fatta ett sådant beslut.

Stadsfullmäktige i Tallinn, som ligger i Harju län, beslutade då att införa begränsningarna – men istället för att bara gälla under sommaren, blir inskränkningarna permanenta.

Motivet för beslutet är ökade problem med ungdomsdrickande i staden under senare år.

• I våras infördes i Tallin vid några tillfällen tillfälliga försäljningsförbud för alkohol i samband med oroligheter i huvudstaden och firandet av segerdagen den 9 maj. Erfarenheterna från dessa dagar visade på betydligt färre omhänderdagna fyllerister och betydligt färre våldsbrott, enligt finska tv-kanalen Nelonens webbplats.

Etiketter:

Annonser