Idrottslärare hade kokain i frysen

NORRKÖPING En idrottslärare vid en Norrköpingsskola åtalas för grovt narkotikabrott. Hemma hos den 37-årige mannen hittades 3,5 hekto kokain i frysen.

Mannen som vikarierade som idrottslärare och elevassistent på skolan greps dagen efter skolavslutningen i juni utanför sin bostad. En polispatrull tyckte han verkade drogpåverkad och det beslutades om husrannsakan i lägenheten, rapporterar Norrköpings Tidningar.

Gömt i frysen hittade polisen en påse med 2 hekto med en renhetsgrad på 38 procent och en påse med 1,5 hekto med 89-procentigt kokain. Lärarens fingeravtryck fanns på påsarna. Kokainspår hittades även på andra platser i bostaden, bland annat på vågar och en mortel.

Fynden talar “starkt“ för att kokain hanterats flera gånger i lägenheten, enligt ett utlåtande från Statens kriminaltekniska laboratorium. Mannen förnekar ändå all kännedom om narkotikan. Han påstår att fynden kan härröra från två personer som fått låna lägenhetsnyckeln, men kan bara uppge deras förnamn.

En videofilm i bostaden där en person sniffar ett vitt pulver förklarar läraren vara ett skämt och egentligen var godis. Även en mindre mängd dopingmedel hittades i bostaden.

Åklagaren misstänker att kokainet, värt cirka 100 000 kronor i missbrukarled, var avsett för försäljning och åtalar mannen för grovt narkotikabrott. Han åtalas även för ringa dopingbrott.

Den aktuella skolan har även tidigare haft problem med sina idrottslärares vandel. Förra året fälldes en idrottslärare för våldtäkt av en elev.

Etiketter:

Annonser