Kanadabrev med knark

ARLANDA Beslag av postförsändelser med droger har nära fördubblats, hittills har gjorts cirka 1300 beslag i år. Tullen har upptäckt en ny smuggelväg till landet från olika adresser i Kanada.

– Det är en företeelse som vi inte tidigare märkt att vi haft utan det här är något som verkar välorganiserat vad gäller avsändaren från Kanada. Man går in på en sida på Internet och gör sin beställning och sen kommer den till Sverige från Kanada, men från olika avsändare, säger Jonas Karlsson på Tullverkets brottsbekämpning, till SR Ekot.

Kanadabreven är en ny smuggelmetoder som Arlandatullen upptäckt. En annan är preparerade datatillbehör och TV-spel-fordral med droger som efter nätbeställning når ungdomar via brevlådan.

På Arlanda där alla posttrafik kommer in i landet numer, gör dagligen narkotikahundar fynd. Det handlar om preparat från några gram upp till ett halvt kilo, vanligast drogen är cannabis.

Men trots ökning av beslagen från cirka 700 till 1300 de nio första månaderna i år, så är det bara toppen av ett isberg, tror tullverket. Varje vecka strömmar hundratusentals brev och försändelser via Arlanda.

Etiketter:

Annonser