Narconon startar behandling i Egypten.

KAIRO Narconon med koppling till scientologerna startar ny verksamhet i ett hotellkomplex utanför Kairo. “Vårt uppdrag är att bota vem som helst med drogproblem. Och att utbilda så många som möjligt om droger, speciellt unga människor“, säger en av initiativtagarna Nour Salah.

Bröderna Nour och Karim Salah säger att de valde att omvandla sin faders hotellkomplex till behandlingshem för att de oroar sig över spridningen av narkotika i det egyptiska samhället.

De berättar för Egypt Today att de därför tog kontakt med Narconon International och deltog i ett tre månaders utbildningsprogram i Oklahoma. Rörelsens filosofi är inte att försöka bota missbrukare, utan istället utbilda dem.

– Du kan inte behandla droger med mer droger. Istället vill vi lära våra studenter att leva, säger Dave Welzer på Narconon Egypt till tidningen.

De första studenterna har redan börjat sin utbildning. Organisationen vill dock inte uppge för Egypt Today vad deras behandling kostar.
– Vi tittade på USA och Storbritannien, gjorde våra beräkningar och kom fram till ett pris som passar marknaden, säger Karim Salah.

Förutom behandlingen planerar organisationen en stor kampanj för sin verksamhet. Kampanjen riktar sig till unga från sex års ålder upp till studenter vid landets universitet.

Fakta Narconon

• Länkrörelsen Narconon (ung. inte drogpåverkad) startades 1966 av fången William Benitez. Han hade inspirerats av scientologkyrkans guru L. Ron Hubbard och använde dennes filosofi i rehabilitering av andra för att bli drogfria.

• Narconon kom till Sverige 1972, som första land utanför USA, och har idag behandlingshem i Huddinge och Eslöv.

• Narconon poängterar missbruksbehandling utan “ersättningsdroger“ och läkemedel. Deltagarna ses som studenter/elever som genom flera steg ska nå drogfrihet. Bl a genom bastubad och fysträning driva drogrester ur kroppen, stärka sin personlighet, lära ut en “moralkod“ och lära vägen till lyckligt liv. Kurserna kostar ofta stora belopp.

• Narconon uppger själv att över 60 procent av dem som går programmen blir drogfria. Koppling till scientologerna finns. Man uppger att Hubbards metodik idag används i ett 70-tal länder och ska “ha räddat 250.000 liv“ undan droger.

Drugnews/SL

Etiketter:

Annonser