Holland förbjuder odlingsbutiker för cannabis?

HAAG Försäljning av hjälpmedel och material som underlättar produktion av cannabisodling kan komma att kriminaliseras i Holland. Justitieminister Hirsch Ballin ska inom kort presentera ett sådant lagförslag.

Det finns idag gott om internetsajter och butiker som säljer sprinkler- och belysningssystem och manualer för odling av cannabis (som marijuana och hasch utvinns ur). En del av drogerna säljs vidare i Hollands halvlegala coffeshops-butiker.

Justitieminister Ballin (kristdemokrat) har en majoritet i parlamentet bakom sitt förslag, rapporterar NIS News Bulletin och Reageramera.

Men när hans företrädare och partikollega Piet Hein Donner tidigare övervägde ett liknande förslag kom denne fram till att det skulle bli svårt att genomföra. Bland annat därför att en del av utrustningen också kan användas för att odla exempelvis tomater, vilket givetvis är tillåtet.

Ballin ignorerar inte helt Donners invändning, men menar att lagförslaget ska understryka att det måste bevisas att försäljningen avser underlättande av cannabisodling.

Etiketter:

Annonser