33 års fängelse för kokainliga

SÖDERTÄLJE En 56-årig huvudman i en kokainhärva har dömts till tolv års fängelse av Södertälje tingsrätt. Två spanska kurirer döms till vardera åtta år och en medhjälpare till tre års fängelse.

Totalt blev det alltså 33 års fängelse för fyra åtalade i den kokainsmuggling som haft Södertälje som centrum. Länskriminalpolisen fick upp spåret i december och efter telefonavlyssning kunde kurirerna och den svenske huvudmannen gripas i området Geneta i januari, rapporterar Länstidningen och TT.

56-åringen döms för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling till tolv års fängelse. Knarkkurierna, ett gift par bosatt i Madrid med spanskt och colombianskt medborgarskap, döms till åtta års fängelse.

I deras väskor hittades fem par skor fyllda med nära två kilo kokain. Mannen har erkänt att han tidigare gjort resor till Sverige. De vägrar dock uppge vem uppdragsgivaren är som tros finnas i Madrid och ha kontakter med Colombia varifrån narkotikan antas komma.

En 24-årig solarieägare döms för grovt narkotikabrott och för innehav av pistol och sprängmedel. En femte person döms till två månaders fängelse för vapenbrott efter att polisen hittat signalpistoler i hans bostad.

Etiketter:

Annonser