“Viktigt ANT-rådet lyfter prevention“

STOCKHOLM Satsning på förebyggande arbete och en utveckling mot minskade drogproblem. Det är förhoppningar hos två av ledamöterna i regeringens nya ANT-råd.

Folkhälsominister Maria Larsson (kd) utsedde häromdagen rådet som får ett 20-tal ledamöter från myndigheter, forskningsvärlden och frivilligsektorn och leds av statssekreterare Ragnwi Marcelind.

Nykterhetsrörelsen IOGT-NTO:s ordförande Sven-Olov Carlsson om sin roll.
– Eftersom en viktig uppgift för rådet är att agera som rådgivare till regeringen vad gäller utformningen av politiken inom alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobaksområdet är det min ambition att påverka politiken inom dessa områden så att vi får en utveckling som successivt leder till minskade alkohol- och narkotikaproblem såväl för enskilda som för samhället i dess helhet, säger han.

Gazal Amini är förbundsjurist på Riksförbundet narkotikafritt samhälle.

– Jag är mycket glad över att få sitta med i regeringens ANT-råd som jag tycker har en bra bredd och jag hoppas att vi tillsammans kan stärka den svenska restriktiva drogpolitiken.
– Personligen hoppas jag kunna lyfta frågan om vikten av prevention och tidiga insatser, och inte bara i ord utan att det blir praktik av det också, säger hon till Drugnews.

Etiketter:

Annonser