Rekordbeslag av opium i Stockholm

STOCKHOLM Tullkriminalen gjorde nyligen ett rekordbeslag på 100 kilo opium i Stockholm. Sex män mellan 30 och 45 år har häktats misstänkta för grovt narkotikabrott.

– Det är det här man alltid drömt om i jobbet. Vi var chockade över att det var så mycket, säger Christer Nilsson, projektledare vid tullkriminalen, till TV4 Nyheterna om opiumbeslaget.

Tullen slog till mot ligan i samordnade tillslag på tre platser i Stockholm i slutet av april. Förutom opiumbeslaget som är ett av de största i Europa, så hittades 700 000 kronor i kontanter och guldföremål hos en av männen som tros vara huvudman. I maj beslagtogs ytterligare 1000 subutextabletter, 10 gram kokain och 80 000 kronor i samband med gripande av ytterligare två personer.

Det var efter ett nytt arbetssätt i projekt med spaning, analys och samarbete med fler myndigheter som narkotikaligan kunde sprängas. Rekordbeslaget som är det största någonsin i landet av opium beräknas i missbrukarled vara värt omkring 15 miljoner kronor.

Knarkpartiet var pressat till stora kakor och härrör troligen från Afghanistan där merparten av världens illegala opiumvallmo odlas. Opium är en opiat som kan rökas, och genom tillsatser omvandlas till morfin och heroin.

Etiketter:

Annonser