Alkohol i Stockholmsparker till midnatt

STOCKHOLM Alkoholregler blir mer liberala i nio av huvudstadens parker där vin nu tillåts förtäras fram till midnatt. Det beslutade Stockholms fullmäktige i måndags.

Alliansen i Stockholm anser att vuxna själva ska få bestämma hur länge man vill ha picknick, medan polisen är mer fundersam.

– Det blir svårare att kontrollera allmän ordning och att inte ungdomar dricker alkohol i parker. Särskilt om man tillåter alkoholförtäring fram till midnatt då det är mörkare, sade Lars Lehman, närpolischef i Vasastan, nyligen till Drugnews.

År 2005 infördes alkoholförbud dygnet runt på 75 platser och förbud från 22 till sju på morgonen på nio platser. Nu lättas åter reglerna upp på några platser.

De parker som besökare nu får dricka alkohol två timmar längre i är: Kristinebergsparken, Rålambshovsparken, Kronobergsparken och Sankt Göransparken på Kungsholmen, Åsöberget, Fåfängan och Vitabergsparken på Södermalm, Galärparken – Lejonparken på Djurgården och Hägerstensbadet.

I två parker blir dock reglerna strängare. I Skinnarviksparken där inget alkoholförbud funnits så blir det nu otillåtet att dricka mellan midnatt och 07 på morgonen. I Nydalsparken i förorten Tensta införs totalförbud, rapporterar Dagens Nyheter.

Etiketter:

Annonser