Mp: stäng nattöppna krogar i Stockholm

STOCKHOLM Polisen har tidigare varnat för att utbredd alkoholservering sent om nätterna i Stockholm orsakar misshandel och andra våldsbrott. Nu föreslår miljöpartiet i staden att det införs stopp för servering efter klockan tre.

Miljöpartiet anser att det är orimligt att mycket polisresurser läggs nattetid för att klara ordningen kring de nattöppna krogarna.

– Om alkohol inte fick serveras efter klockan 03 skulle den höga våldsbrottsligheten i city nattetid minska kraftigt och därmed mycket mänskligt lidande. Dessutom skulle polisen få ökade personalresurser till det viktiga brottsförebyggande arbetet, säger Stefan Nilsson, gruppledare i mp, som lagt motionen.

Moderaterna i huvudstaden har dock hittills avvisat att sådana inskränkningar görs för serveringen. Tvärtom har flera moderater, inklusive socialborgarrådet och ordförande i tillståndsnämnden, tidigare föreslagit att krogarna i princip ska få ha öppet dygnet runt om de vill. Men att tillstånden lättare ska kunna dras in om slarv med ålderskontroll och överservering görs.

I många fall upphävs dock kommuners indragna serveringstillstånd i länsrätten.

Etiketter:

Annonser