Cannabisfabriker hittade i Skåne

KRISTIANSTAD Illegal cannabisodling i industriell skala ökar i Sverige, ofta organiserad av utländska ligor. Polisen har hittat ett tiotal fastigheter i nordöstra Skåne i sommar. Senaste i Färslöv där 41 kilo skördad cannabis beslagtogs.

En 41-årig man och en 48-årig kvinna häktades i torsdags vid Kristianstad tingsrätt misstänkta för grovt narkotikabrott, rapporterar SR Kristianstad.

Polisen har tidigare i sommar hittat fastigheter med knarkodling i Lönsboda, Vittsjö, Farstorp, Röke, Glimåkra, Vankiva och Emmaljunga. Tio personer mellan 17 och 55 år – de flesta med vietnamesiskt ursprung – har häktats för illegal cannabisodling vid de fallen.

Det handlar ofta om fastigheter som köpts av privatpersoner och byggts om för odlingar med avancerade system för belysning, bevattning och gödning som upptäckts. Polisen i Skåne tror att cannabisodling bedrivs på fler ännu ej upptäckta gårdar.

Vietnamesiska ligor har avslöjats även i Storbritannien, Norge och Danmark som organiserat och drivit storskalig odling av marijuana. I Storbritannien har även barn och ungdomar som smugglats från Sydostasien tvingats arbeta på i cannabisfabrikerna.

Etiketter:

Annonser