Ny generaldirektör för kustbevakningen

STOCKHOLM/KARLSKRONA Judith Melin blir ny generaldirektör och chef för kustbevakningen har regeringen beslutat. Hon tillträder posten 13 oktober.

Judith Melin – som efterträder vikarierande generaldirektör Hans Lindqvist – kommer närmast från en anställning som gd för tidigare Statens kärnkraftsinspektion och har även varit enhetschef i Miljödepartementet och SSI.

Hon har även haft utredningsuppdrag om kemikalietillsyn och utomlands haft uppdrag vid internationella atomenergiorganet IAEA och varit ordförande för en sammanslutning av europeiska chefer för kärnkraftsmyndigheter.

Kustbevakningen övervakar och utöver tillsyn över sjösäkerhet, miljö och fiske och bekämpar gränsöverskridande brottslighet. Man har beredskap året runt för liv- och miljöräddningsinsatser längs Sveriges kust och sjöarna Mälaren och Vänern.

Myndigheten sorterar under försvarsdepartementet och har nära 800 anställda, varav drygt 500 med polisiära befogenheter är i tjänst på fartyg, mindre båtar och flygplan. Man har 26 kuststationer. Centrala ledningen finns i Karlskrona.

Etiketter:

Annonser