Gangstergängets mejl hackades

GÖTEBORG Kriminella ligan Original Gangsters har etablerat sig på nätet med inkasso, hänga ut våldtäktsmän och sälja dopingklassade steroider. Nu har någon hackat “nätapotekets“ epostkonto och sprider känsliga uppgifter.

Det handlar exempelvis om beställningar av doping, potensmedel och telefonnummer till personer som söker medlemskap i Original Gangsters, OG. Men även förfrågningar och svar om hot och våldshandlingar mot “bråkiga personer“ har efter att kontot hackats natten till tisdags har lagts ut.
“Nätapoteket“ säljer även kläder med OG:s logga.

Att mejlutdragen verkligen härrör från OG:s konton bekräftar nätverkets ledare, Denho Acar.
– Ja, det ser så ut, säger han på telefon från Turkiet till Svenska Dagbladet.

Där befinner han sig sedan han blev häktad i sin frånvaro för anstiftan till mordbrand och numer fråntagits sitt svenska uppehållstillstånd. Denho “Dano“ Acar växte upp i Göteborg, blev ledare för gänget OG och har dömts för flera brott. Han är idol för flera ungdomar på glid i förorterna.

Hans nätverk har även tagit över en sajt som anger dömda sexbrottslingar med namn, adresser och länk till domarna. De förra innehavarna uppgav att hoten blev alltför besvärande.

Dano har i en intervju uppgivet att med den satsningen vill ta avstånd från våld mot kvinnor och barn. En “samhällstjänst, det här har inget med pengar att göra“, säger han till webbsajten Crimenews.

Han driver även tillsammans med en tidigare dömd person ett slags inkassoföretag med OG:s logga. De vill dock hellre kalla sig ett “problemlösningsföretag“.

• Även polisen är intresserad av de kriminella nätverkets epostsuppgifter som nu sprids på internet.
– Vi läser ju vad alla andra kan läsa, säger Anders Ahlqvist på rikskriminalpolisens it-enhet till SvD.

Tema: GÄNGEN

Grov organiserad brottslighet
ibland kallad maffia

har ökat både i Sverige och utomlands. Kriminella lokala nätverk etableras ofta i socioekonomiskt utsatta bostadsområden och invånarna drabbas. Enligt polisens bedömning 2023 så fanns det 59 utsatta områden, varav 17 särskilt utsatta, i Sverige. Insatser görs för att de ska bli tryggare och tas bort från listan.

Våld, dödliga skjutningar och sprängningar har fortsatt öka mellan gängen, vittnen vill/vågar inte berätta. Cannabis är viktig inkomstkälla för nätverken. Nyrekrytering av barn och unga har ökat.

Maffialiknande nätverk profiterar på narkotikahandel, utpressning, andra brott, ibland även laglig verksamhet (t.ex i Italien). Pengar tvättas ofta via banksystem.

Läs mer

Etiketter:

Annonser