Polisupptåg med akut drogpåverkad

MALMÖ Enskilda polismäns uppträdande fortsätter att förvåna. Två Malmöpoliser filmade en narkotikapåverkad person som förts till psykakuten och fick honom att gratulera en kollega.

Händelsen utspelades i februari ifjol i samband med att poliserna förde en amfetaminpåverkad man till psykakuten i Malmö. De filmade mannen med mobiltelefon och han fick framföra en hälsning via MMS till en poliskollega som fyllde år.

Mannen var i behov av akut vård och var drogpåverkad, men polismännen har i förhör sagt att han gick att kommunicera med och “samtyckte till upptåget“, skriver Sydsvenska Dagbladet.

Vårdpersonalen berördes illa och anmälde det inträffade som brott mot tystnadsplikten, men utredningen har lagts ner i brist på bevis, skriver tidningen.

Förra veckan uppdagades att tre poliser i Malmö vid oroligheterna i Rosengård i december sinsemellan uttryckt sig rasistisk om boende i området. Och på en poliskurs i Skåne användes material med nedsättande inslag om invandrare.

I helgen spårade en polisfest ur i Göteborg efter utbildning av piketpoliser. Nakna poliser poserande med vapen på fotografier, en manlig strippa hade hyrts in och sexskämt användes om ett homosexuellt relationsdrama, enligt polisledningen som nu begärt att festen ska utredas.

Etiketter:

Annonser