Basebollstjärna erkänner doping

NEW YORK Amerikanske basebollstjärnan Alex “A-Rod“ Rodriguez har erkänt att han tagit förbjudna dopingpreparat. President Barack Obama uttrycker liksom flera andra sin besvikelse.

New Yorks Yankees slagman erkände häromkvällen att han dopade sig under tiden i Texas 2001-2003.
– Jag tog förbjudna preparat och för det är jag mycket ledsen och djupt ångerfull, säger han enligt Reuters.

Erkännandet kom efter att en sporttidning avslöjat att Rodriguez var en av 104 spelare som testats positivt för anabola steroider och andra preparat i en undersökning från 2003. Det var först det året som MBL-ligan tecknade ett avtal om dopingtester.

Rodriguez – som därför inte riskerar få lämna tillbaka några medaljer – uppger att han sedan han började spela för Yankees 2004 inte dopat sig. Snittet för hans “homeruns“ under tiden i Texas var i snitt 52 och sjönk till i snitt under 40 “homeruns“ därefter.

Efter att den största stjärnan i amerikansk baseboll nu erkänt sitt dopingförflutna uttrycker även president Barack Obama besvikelse.
– Det fläckar ned, men jag är glad över att ligan till slut verkar ta det här seriöst och försöker ta reda på hur stort problem det här är för sporten, sade Obama i måndags, rapporterar AFP.

Etiketter:

Annonser