Carlstedt första kvinna leda IOGT?

STOCKHOLM IOGT-NTO:s valberedning föreslår Anna Carlstedt och Kjell-Ove Oscarsson som nykterhetsorganisationens nya ledarduo. Medlemmarna tar ställning vid kongressen i Göteborg i juli.

Det var inte oväntat att Anna Carlstedt, idag vice ordförande, skulle föreslås som ny förbundsförförande efter Sven-Olov Carlsson som tidigare meddelat att han inte ställer upp till omval. Anna Carlstedt blir i så fall IOGT-NTO:s första kvinnliga ordförande.

– Hon var vårt första alternativ, säger valberedningens ordförande Britt-Marie Börjesgård i en kommentar. Anna är oerhört engagerad och har de senaste åren tagit över en del ordförandeuppgifter. Och det är dags nu för en kvinna på ordförandeposten.

Som vice ordförande föreslås Kjell-Ove Oscarsson, tidigare chefredaktör för rörelsens tidning Accent och idag organisationssekreterare på Sveriges landsråd för alkohol- och narkotikafrågor, SLAN.

Valberedningen tror att Carlstedt och Oscarsson blir ett bra team som kompletterar varandra. Hon som förbundets ansikte utåt och han som genom att resa i landet, möta distrikt och föreningar, kan avlasta henne.

Valberedningens förslag för hela förbundsstyrelsen beräknas bli klart i slutet av april. IOGT-NTO-rörelsen kongressar i Göteborg 8-11 juli.

Etiketter:

Annonser